Beveren 2H ziet in extremis promotie door de neus geboord

Het scenario van de beslissende wedstrijd voor de titel tussen Eikenlo 1H & Beveren 2H leek wel door Alfred Hitchcock geschreven te zijn...of straffer nog: Hitchcock zou er nog een puntje aan kunnen zuigen.

Beveren zakte met zijn vertrouwde delegatie af naar het Meetjesland, zijnde Bart, Mathias, Emry & Stijn. De opdracht was 'simpel' & eenduidig: een punt meebrengen naar het Waasland om de titel te pakken en zo promotie naar 2de provinciale te bewerkstelligen.....(lees verder)

We gingen van start met de dubbels en kozen voor onze inmiddels traditionele dubbelcombinaties, zijnde Bart/Emry & Stijn/Mathias. We mikten zo op een 2-2 tussenstand na de dubbels. Emry & Bart verweerden zich in hun dubbelmatch, maar deze werd verloren tegen een een vast dubbelduo van 2 B1 spelers, geen schande dus. Stijn & Mathias moesten even naar hun ritme zoeken in hun partij en keken in beide sets tegen een achterstand van 4 à 5 punten aan, maar uiteindelijk gaf de koelbloedigheid bij ons de doorslag en werd de partij gewonnen in 2 sets. In de volgende reeks dubbels werden de rollen omgedraaid: Stijn & Mathias namen het deze keer op tegen het B1 duo. Ondanks enkele knappe punten werd er vrij ruim verloren....eveneens ingecalculeerd. Gelukkig volbrachten Emry & Bart hun opdracht en haalden ze hun dubbelwinst binnen. 2-2, daar konden we mee leven.

De eerste enkelpartij tegen de beste speler van Eeklo werd op voorhand reeds beschouwd als verliespartij....de tegenstander zou te sterk zijn, in het badintonwereldje moet men zijn plaats soms kennen :) Wegens de rugproblemen van Stijn werd er zo een beetje tactisch gespeeld met de opstelling zodat Stijn zou uitkomen op HE1, kanonnenvoer zeg maar :) Ondanks de rugklachten werden er in de 2de set nog enkele rally's gespeeld die enige voldoening brachten, maar meer dan een paar troostpuntjes leverde dat niet op. Om dergelijke match te kunnen winnen, moet je 100% fit aan de start kunnen verschijnen....

In de andere 3 enkelpartijen lagen er wèl mogelijkheden. Emry nam het op tegen een andere B1. Bart & Stijn lieten dit seizoen echter al zien dat deze speler wel te pakken was door telkenmale nipt te verliezen in 3 sets. Emry liet veelbelovende dingen zien en het ging dan ook gelijkopgaand. Na meerdere knappe rally's werd het 20-20 in set 1, helaas werden de 2 laatste beslissende punten gewonnen door de thuisploeg. In de 2de set was Emry steeds 2 à 3 puntjes achterop aan het hinken & dit kloofje werd niet meer gedicht. Ondanks het verlies een knappe wedstrijd van Emry, die de goeie vorm terug te pakken heeft. 4-2 was de tussenstand.

Het was dus aan Bart & Mathias om de meubelen te redden. Kersvers B2 Bart ging op zoek naar 2 korte sets & aangezien er nog zekerheden zijn in het leven won hij dan ook de partij. Bart was dit seizoen overduidelijk onze meest regelmatige speler in de enkeldisciplines met slechts 2 verliespartijen.

4-3 Eeklo, en toen voelde Alfred Hitchcock zich geroepen om even ten tonele te verschijnen. Uiteraard speelde Mathias hier de hoofdrol....overduidelijk de favoriete acteur van Hitchcock, gezien de thrillers die Mathias dit seizoen al afwerkte. De match ging gelijkopgaand en de spanning was te snijden bij beide spelers. De toeschouwers zaten op eigen risico naast het terrein aangezien de smashes ons langs beide kanten rond de oren vlogen. Mathias wist het laken naar zich toe te trekken en won met 21-19. Set 2 zou er niet minder spannend om worden....Mathias wist een voorsprong van 16-12 uit te bouwen, maar net op die moment wist de tegenstander uit te pakken met enkele mooie shots die succesvol waren. Zo ging het van 20-20 naar 21-21 & naar 22-22. Den tikker van Stijn, Bart & Emry ging intussen in overdrive. Na een waanzinnige rally haalde Mathias het punt binnen en kwam hij op matchpunt. Matchpunt....met andere woorden: kampioenschapspunt. De tegenstander besloot om de service van Mathias te laten vallen en...de shuttle viel een 5-tal cm buiten. De daaropvolgende 2 rally's werden gewonnen door de tegenstand waardoor de set met 23-25 werd verloren en er een 3de set kwam, kwestie van de cardiologen in ons land ook nog wat broodgewin te gunnen. In de 3de set werd er te snel een kloof geslagen door de speler van Eeklo, credit where it's due: hij was in overdrive en maakte amper nog fouten. De 3de set werd verloren & zo won Eeklo de ontmoeting met 5-3....een 2de plaats in de rangschikking voor Beveren 2H en terug naar af in 3de provinciale.

Ondanks de anti-climax op de laatste speeldag mag de ploeg terugkijken op een knap seizoen. Een sterk Eeklo het vuur aan de schenen leggen tot speeldag 12 hadden niet veel mensen durven voorspellen, al heeft de ploeg daar momenteel uiteraard weinig boodschap aan. "Het leven zoals het is: sport."

Daarom dus een welgemeende 'thumbs up' voor Mathias, Bart, Emry, Stijn, Robin & Lieven.

Beveren 2H, een ploeg waar een kapitein fier op kan zijn!